Птице које одмарају на највишој гранчици

Latinica

Интересантне птице црно бело плавкасте боје (још увек нисам истражио како се зову), свако мало угледам на најтанушнијим највишим гранчицама наших кедрова, јеле и липе у шумарку нашег имања. И никада, али баш никада их нисам угледао на некој нижој грани. Угледам их често на земљи како нешто гледају или кљуцкају, али никада на некој трећој локацији, осим у ваздуху.

Претпостављам да осматрају са највише тачке, и увек их има највише четири на четири највише гране четири суседна стабла од шест колико се укупно ту налази, али су два малко нижа од ова четири на којима се зауставе.

Из свега овога сам закључио да ове мудре животиње умеју да се подигну на највишу тачку да би док одмарају од летења могли успутно да осматрају и евентуално промисле који су им следећи потези.

Умемо ли ми тако мудро да одаберемо позицију на којој можемо одмарати и истовремено док промишљамо шта следеће да учинимо, проматрати и сагледавати пространство могућности.

Здравља Светлим Мислима Нашим!!!

Свако(м) добро!!!

Данило

http://www.hektarzemlje.com

Ptice koje odmaraju na najvišoj grančici

Interesantne ptice crno belo plavkaste boje (još uvek nisam istražio kako se zovu), svako malo ugledam na najtanušnijim najvišim grančicama naših kedrova, jele i lipe u šumarku našeg imanja. I nikada, ali baš nikada ih nisam ugledao na nekoj nižoj grani. Ugledam ih često na zemlji kako nešto gledaju ili kljuckaju, ali nikada na nekoj trećoj lokaciji, osim u vazduhu.

Pretpostavljam da osmatraju sa najviše tačke, i uvek ih ima najviše četiri na četiri najviše grane četiri susedna stabla od šest koliko se ukupno tu nalazi, ali su dva malko niža od ova četiri na kojima se zaustave.

Iz svega ovoga sam zaključio da ove mudre životinje umeju da se podignu na najvišu tačku da bi dok odmaraju od letenja mogli usputno da osmatraju i eventualno promisle koji su im sledeći potezi.

Umemo li mi tako mudro da odaberemo poziciju na kojoj možemo odmarati i istovremeno dok promišljamo šta sledeće da učinimo, promatrati i sagledavati prostranstvo mogućnosti.

Zdravlja Svetlim Mislima Našim!!!

Svako(m) dobro!!!

Danilo

http://www.hektarzemlje.com

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s